Deser awokadowy

Deser awokadowy

A teraz to czego najbardziej nam brakuje:-)…

  • 2 awokado (należy wybrać dojrzałe)
  • stewia ( naturaly słodzik uzyskiwany z roślin – ja uzywam w saszetkach ‚Better Stewia’) – 2 saszetki
  • 10 migdałów
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 – 3 łyżki kakao, w zależności od upodobań smakowych

odstep13
Całość rozdrabniamy w blenderze. Gdy robi się za gęste i cieżko jest wymieszać, możemy dodać trochę mineralnej wody.

Życzę smacznego i zdrowia!

 

15 Comments

  1. Rozumiem ,że miksujesz wszystkie składniki.Czy kakao powinno być naturalne?

    • Tak, całość miksuję blenderem, zaczynając od zmiksowania migdałów z małą ilością wody, potem dodając resztę składników i resztę wody. Kakao najlepiej kupić w sklepie ekologicznym. Kosztuje około 9zł torebeczka, ale starca na dobre kilkanaście deserów, a przynajmniej wiem ze jest bogate w składniki odżywcze które przy kandydozie trzeba intensywnie uzupełniać aby odzyskać odporność. Kakao poza tym ma świetne właściwości antydepresyjne…a my zazwyczaj mamy kiepski humor w tej chorobie..:( Można też zasmakować w Karobie (mączce świętojańskiej), która kosztuje za opakowanie ok 4zł. Pozdrawiam:)

      • Witajcie, bardzo podoba mi się wasza strona.

        Sam cierpię na to bardzo nieprzyjemne schorzenie.

        Stworzyłem więc stronę edukacyjną dla ludzi szukających pomocy i informacji na temat leczenia (adres tymczasowy to candida.pusku.com – bez www)
        Forum na razie raczkuje ale to tylko kwestia czasu aż w pełni się rozwinie.

        Zastanawiam się, czy nie zechcieliby Państwo podjąć współpracy i wspólnymi siłami pomóc ludziom w batalii z candidą.

        Proszę o kontakt buffalosoldat@gmail.com

  2. Dziś mam zamiar zrobić sobie ten deser:)Przez dietę schudłam 8 kg a wcześniej ważyłam 50 kg.Deser jest kaloryczny dzięki migdałom i awokado.Zamiast stewi dodam cukier brzozowy.Dzięki Tobie wzbogaciłam swój jadłospis o kilka fajnych dań.Pozdrawiam:)

    • ja tez waze obecnie podobnie kolo 43:) mam zamiar bardziej rozbudowywac strone bo mam duzo przepisow pozapiswanych. pomocny w trzymaniu normalnej wagi jest np. jak dla mnie tez olej lniany ktory dodaje do salatek i warzyw. tez ma wlasciwosci lecznicze ( moze tez byc stosowany w tzw. miksturze oczyczszajacej) wiec warto sie zaopatrzyc:) pozdrawiam

  3. Witam:)Wcinam deser z awokado prawie codziennie :) Dzięki temu (tak myślę) przytyłam 2kg:D Również używam oleju lnianego,do sałatek ,kasz, ryżu. Zauważyłam też ,że dobrze wpływa na mnie poranne spożywanie kaszy gryczanej polanej właśnie olejem lnianym.Dobre właściwości grzybobójcze ma również olej kokosowy.

  4. Będę wdzięczny za kolejne przepisy do I etapu leczenia. Świetna stronka. Pozdrawiam.

  5. Witam, ja moge dodac od siebie przepis na coś co zastąpi kanapki:) czyli łódeczki z cykorii. Potrzebne będą:
    -1 srednia ładna cykoria
    -serek typu almette naturalny albo twarożek
    -łosoś wędzony lub jeszcze lepszy upieczony wcześniej w piekarniku
    -koperek
    Pojedyńcze listki cykorii myjemy i smarujemy serkiem, na to kawałki łososia i koperek:)
    2 wersja łódeczek jest z pastą z makreli
    -wędzona makrela lub inna pieczona ryba
    -cebula
    -jajko ugotowane na twardo
    -oliwa z oliwek
    Do oczyszczonej i rozdrobnionej ryby dorzucam posiekaną drobno cebulę i jajko pokrojone w kostkę całość mieszam dodają troche oliwy tak aby otrzymać konsystencję pasty. I wypełniam nia łódeczki.
    Takie łódeczki można wypełnic pastami z jajek, avokado, tuńczyka, kwestia doboru produktów i inwencji.

    • Super pomysł:) Dzięki za wpis. Sama bardzo lubię cykorię i nie myślałam, żeby ją tak sprytnie użyć. Musze na dniach tego spróbować:) Pozdrawiam

  6. przypomniał mi się przepis z mojej zaszłorocznej próby (nieudanej) walki z candidą:) i podaję, bo danie jest smaczne, a przygotowuje się je szybko.
    fasolkę szparagową pokroić, zmieszać z podsmażoną cebulą i kawalkami kurczaka w dowolnych przyprawach:) szybko, tanio i pochodzi pod I etap:)

    • :) fajnie, dzięki za przepis, lubię takie dania które szybko się przygotowuje, bo ta dieta trochę czasu pochłania… bo każdego dnia trzeba wymyślić sobie co tu zjeść…:)

  7. trzeba dużo jeśc, żeby nie kusiło to czego nie można jeść;)

  8. Zdecydowanie proszę o w,iecej przepisów. Te już prawie wszystkie przerobilam i wszystkie są proste i pyszne

  9. Może coś źle zrobiłam, ale deser wyszedł ohydny. Niestety :( Bo wygląda bardzo zachęcająco (ah, ten czekoladowy kolor…). Może po prostu nie pasuje mi smak avocado.

    • Szczerze mówiąc moja próba też pierwsza tak wyglądała zanim gdzieś doczytałam, że avocado musi być bardzo dojrzałe, to znaczy w dotyku bardzo miękkie. To co mamy w sklepach to najczęściej niedojrzałe owoce (właściwie avocado to orzechy), które mają bardzo cierpki nieprzyjemny smak. Avocado musi być koniecznie dojrzałe. To warunek żeby wyszło smaczne :) Jeśli już kupujemy twarde, trzeba odłożyć je np do papierowej torebki na 2-3 dni aż dojrzeje. Ale często wówczas czarnieją. Ale też nie każdemu smakuje avocado to fakt, jeśli jednak problem był w tym warto jeszcze raz podejść do deseru :) Pozdrawiam

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com