Duszona kapusta z cebulką

Duszona kapusta z cebulką

-1/4 średniej główki kapusty

-5 ząbków czosnku

-1 nać seleru

-2 małe cebule

-przyprawy: bazylia, pieprz, czosnek granulowany

-sezam ciemny bądź jasny do posypania

 

Cebulkę 5 min dusimy w garnku na małej ilości oliwy, następnie dokładamy posiekaną kapustę wraz z 1/3 szklanki wody i pozostawiamy na średnim ogniu na około pół godziny mieszając co jakiś czas.

Dokładamy czosnek i przyprawy w miedzy czasie.

Podczas gdy kapusta się dusi szykujemy pietruszkę i seler. Siekamy je drobno.

Jesli ktoś nie  preferuje smaku selera i pietruszki, kapusta smakuje również dobrze i bez tych dodatków. Ja zawsze staram się pamiętać aby dodać trochę surowych warzyw gdyż to one mają najwięcej wartości odżywczych które są nam tak nie zbędne przy leczeniu kandydozy. Również należy pamiętać o niezwykłych właściwościach oczyszczających pietruszki i selera. Należą do mojej grupy Super Żywności. Polecam z zapoznaniem się z nią w zakładce ‚Super Żywność’. Więc ile tylko ich zjemy, z pewnością wyjdą nam na zdrowie. Smacznego!

 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com