Dziki ryż z dynią

Dziki ryż z dynią

  • pół szklanki ryżu dzikiego
  • 150 gr dyni
  • 1 mała cebula
  • czosnek
  • bazylia, oregano, sól morska, pieprz, czosnek granulowany, pieprz cayenne

odstep13
Ryż dziki gotujemy około 45 min. W miedzy czasie podsmażamy na patelni ( najlepiej na tłuszczu kokosowym – jego właściwości są opisane w zakładce „super żywność”) cebulkę pokrojoną np. w pół księżyce. Gdy cebula się zeszkli, po około 5 min dodajemy pokrojoną w kostki dynie. Doprawiamy ziołami.

Po ugotowaniu ryżu, wszystkie składniki mieszamy.

Danie, to można również możemy używać jako zamiennik np. dla ziemniaków do obiadu lub kolacji.

 

One Comment

  1. Ryż mega długo sie gotuje ale warto było.. jest ciekawy choc drogi. Fajnie, że trochę co innego bo do tej pory jak sama wymyslałam sobie dania to gotowałam cały czas z ciemnym ryżem…do znudzenia. Ten ma fajny smak, a dynia jest dobrym zdrowym wypełnieniem:) zjem ponownie napewno. dzieki

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com