Jajecznica z ryżem naturalnym i brokułem

Jajecznica z ryżem naturalnym i brokułem

Warto eksperymentować z jedzeniem. I zachęcam was wszystkich do tego żeby nie bać się łączyć nasze produkty dozwolone w różne wariacje:)


odstep13

Dzisiaj pomyślałam że warto będzie zjeść trochę zdrowego, naturalnego ryżu. Wiadomo jednak że ze względu na jego niezbyt niski indeks glikemiczny warto go zrównoważyć produktami o nieco niższym indeksie. Dlatego postanowiłam połączyć ten dodatek z jajecznicą… A ponieważ wydawało mi się że to wciąż mało dodałam trochę brokuła dość krótko gotowanego na parze. Teraz posiłek jest O.K. Jest pełno wartościowy i w pełni zgodny z wymaganiami Diety Candida! Ja do dania jako dodatki poprawiające jego wartościowość dosypałam w trakcie ścinania się jajek 2 łyżeczki czarnego sezamu (może być również zwykły ale najlepiej naturalny, czyli nie oczyszczony z łupinek) oraz 2 łyżeczki nasion słonecznika. Poprawi to smak i powoduje że posiłek jest znacznie bardziej sycący.

Składniki:

  • garstka naturalnego ryżu (najlepiej ekologicznego – posiada najwięcej wartości odżywczych i jest wolny od chemikaliów)
  • 1/5 brokuła
  • 2 jajka
  • szczypta soli morskiej
  • 2 łyżeczki czarnego, bądź naturalnego sezamu
  • 2 łyżeczki słonecznika łuskanego
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: oliwa z  oliwek, szczypta pieprzu cayenne, bazylia, zioła prowansalskie
 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com