Krewetki na maśle

Krewetki na maśle

  • 200 gram krewetek mrożonych
  • makaron z fasoli mung ( 50 gram )
  • 8 ząbków czosnku
  • 1 mała cebulka, najlepiej szalotka
  • 5 łyżek oliwy
  • 1/4 kostki masła
  • łyżeczka pieprzu cayenne lub chilli
  • sól morska, czosnek granulowany

odstep13

Krewetki rozmrażamy w misce z wodą około 15 min. W między czasie nastawiamy mały garnuszek z oliwą. Do rozgrzanej oliwy dodajemy wyciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulkę, aby puściły swoje aromaty i olejki eteryczne. Po 3 min dodajemy osuszone krewetki, masło oraz przyprawy. Całość dusimy 15 min, aby krewetki, mocno zmiękły i przeszły maślano-czosnkowym smakiem, który jest naprawdę wyśmienity. Danie z krewetek można zjeść samo lub podać z makaron z fasoli mung – dostępny w większych supermarketach. Makaron z fasoli mung wystarczy gotować 5 min, dla uzyskania pożądanej miękkości.


 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com