Zupa Krem z pomidorów

Zupa Krem z pomidorów

  • 2 puszki pomidorów w kawałkach bądź całych, ale bez dodatku cukru
  • 2 średnie cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • włoszczyzna
  • przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, bazylia, zioła prowansalskie
  • 2 łyżki gęstego jogurtu np. typu greckiego

odstep13

Gotujemy w około 1l wody wywar z włoszczyzny, przez około 30 min. Po ugotowaniu odsączamy warzywa i zostawiamy sam wywar. Cebule kroimy w półksiężyce i szklimy razem z czosnkiem na patelni, po czym dorzucamy do wywaru wraz z dwiema puszkami pomidorów. Całość gotujemy około 20 min do momentu aż pomidory się rozpadną. na koniec całość miksujemy blenderem.

Smacznego.

 

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
 
shared on wplocker.com